Agile Scrum

transparantie tijdens het ontwikkelproces

Agile Scrum is een projectmethode welke de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Agile Scrum, ook wel vaak SCRUM genoemd, gaat uit van een organisch proces waarbij er tijdens het project ruimte is voor nieuwe inzichten en aanpassingen. Gebaseerd op een klein aantal regels en rollen is deze methode uitermate geschikt voor projecten waarbij er plaats is voor creatieve input tijdens het ontwikkelproces.

Een SCRUM project maakt vooraf een volledig overzicht van de scope van het project op dat moment, dit noemen we de Product Backlog. Verder wordt het SCRUM project opgedeeld in een aantal Sprints, korte ontwikkelperiodes waarin de belangrijkste taken worden uitgeschreven, ontwikkeld en opgeleverd. Iedere Sprint moet een werkend product afleveren.

Tijdens de Sprint kunnen er nieuwe inzichten en wensen naar voren komen. Door hier een hogere prioriteit aan te geven kunnen deze bij een volgende sprint de werkzaamheden met een lagere prioriteit gaan vervangen. Hierdoor zit u niet gevangen in de vooraf gedefinieerde scope waarbij u nog niet alle inzichten kon hebben.

De SCRUM rollen zijn simpel. De Product Owner beheert de Product Backlog (projectscope), de Scrum Master faciliteert de meetings en controleert het proces. Verder zorgen de Pigs voor de uitvoering van het project.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website voor u gemakkelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met onze cookies. X