Druk? In je hoofd! No pressure...

Sommige mensen bezwijken onder druk, ik vind het alleen maar prettig. Strakke deadlines, veel projecten en regelmatig een afspraak, soms loopt alles door elkaar. Hoe zorg je dan nog dat alles af komt?

Bij de voetbalclub is de selectieprocedure voor volgend seizoen weer begonnen. Dit zorgt er altijd voor dat de roddelmolen overuren draait, intriges naar voren komen en trainers het niet goed zien. Kinderen zijn vanaf 6 jaar al bezig met een plekje in de felbegeerde selectie te veroveren en dat levert een hoop stress op... bij de ouders!

De meeste kinderen trekken zich weinig aan van deze perikelen, tenzij ze het van pa en ma meekrijgen. Gewoon lekker voetballen en gaan met die banaan! Zij hebben geen druk, alleen focus op het voetballen. Leg je de druk bij het kind neer dan is het plezier al snel verdwenen.

Om tijdens een drukke week toch te kunnen focussen zorg je dat je de taken achter elkaar oppakt, niet naast elkaar. Gewoon je telefoon op stil en Outlook uit. Dan komt de rust heel snel terug.

Er valt dus eigenlijk best veel te leren van die kleine voetbaldreumessen. Druk zit in je hoofd of wordt van buiten opgelegd. Die druk zal pas verdwijnen als bepaalde werkzaamheden zijn afgerond en dat is het enige waar je zelf invloed op hebt. Gewoon je werk zo goed mogelijk doen en alles uit de kast halen. Dan komt het resultaat vanzelf.

Mijn blogs schrijf ik altijd lekker vroeg in de ochtend, nog voor de telefoon begint te rinkelen. In één stuk door naar het eind. Soms een uur, soms een kwartier maar altijd zonder andere werkzaamheden die tussendoor komen. Heerlijk als het resultaat er dan snel is, dan kun je daarna weer vol focus door.

Vanmiddag weer selectietraining waar twee van mijn zoons weer aan de bak moeten. Hopelijk hebben ze veel plezier, dan komt het resultaat vanzelf!