Praktische digitale trends in 2016 Make notes please

Waar zul je het komend jaar als ondernemer of professional mee te maken krijgen in de digitale wereld? Een praktische lijst voor 2016.

Ik heb de afgelopen weken al behoorlijk wat lijsten voorbij zijn komen met trends die in 2016 sterker worden. Maar wat moet ik als ondernemer precies met Virtual Reality? Daarom is de onderstaande lijst opgesteld met praktische thema's waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

1. Bescherming Persoonsgegevens

1 januari jl. is de meldplicht datalekken van start gegaan. Organisaties welke persoonsgegevens lekken of gehackt worden hebben de verplichting om dit te melden bij toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens. Het niet melden van een lek kan een boete tot €500.000,- euro opleveren en het nalatig zijn waardoor de gegevens gelekt zijn €820.000,- of maximaal 10% van de jaaromzet. Security en privacy zullen meer aandacht binnen de organisatie moeten krijgen en er zal een draaiboek klaar moeten liggen in het geval van een lek.

Meer informatie? Lees dit artikel op Frankwatching.

2. Budget Control

Ik had het er al over in mijn vorige blog, maar budget control door de leverancier wordt steeds belangrijker. We worden weer toevertrouwd met hogere budgetten, maar de klant verwacht hier ook meer voor zonder onredelijke overschrijding van dit budget. Je zult als leverancier een modus moeten vinden waarbij sales en ontwikkeling op elkaar zijn afgestemd. Maak met de klant een jaarplan en verdeel dit budget over het jaar; open communicatie hierover maakt de weg vrij voor methodieken zoals Scrum en Lean. IT resources zullen schaarser worden, waardoor doorlopende development nog belangrijker wordt.

3. Managed Software

Zoals al jaren gebruikelijk binnen de hostingwereld zal dit nu verder worden doorgevoerd van infrastructuur naar software; het ontzorgen van de klant. Het beheer van de software ligt al vanaf het begin bij de softwareleverancier, maar voor een goede dienstverlening zal de klant steeds meer betrokken en geïnformeerd moeten worden. Met de juiste tools kan er informatie over de applicaties worden verzameld om zo preventief onderhoud te kunnen plegen en de kwaliteit naar een hoger niveau te brengen.

Bekijk hier ons aanbod en definitie van Managed Software.

4. High-res afbeeldingen

Na de mobile-first revolutie van de afgelopen jaren zijn veel websites afgestemd op mobiel gebruik. Steeds meer mobiele gebruikers hebben echter een retina of ander hoogwaardig scherm waardoor er meer pixels op een scherm getoond kunnen worden. Dit resulteert in afbeeldingen welke voor dit soort schermen standaard worden uitvergroot en dus wazig worden. Het inzetten van berekende afbeelding zoals bij de SVG standaard zorgen ervoor dat de afbeelding altijd scherp blijft. Dit zal komend jaar steeds vaker worden toegepast.

Som op de proef? Bekijk de mobiele website van het WZA en bekijk het verschil tussen het logo en de icons eronder. Zoom in als je het verschil niet direct ziet.

In het verlengde ligt de beschikbaarheid van grotere afbeeldingen. Denk aan product afbeeldingen voor e-commerce sites waar klanten meer details verwachten en ook betere schermen hebben om dit te bekijken.

Meer informatie? Bekijk het blog op MisterClipping.com.

...en nog veel meer

Uiteraard zijn er nog veel meer trends op een hoger niveau die meer tot de verbeelding spreken. Je moet er echter wel direct mee aan de slag kunnen gaan, anders is het enkel een leuk artikel om te lezen. Ik hoop dat de bovenstaande lijst genoeg praktische trends bevat om direct op te pakken binnen de organisatie; of je nu klant bent of leverancier.

Wij gaan bij Arlanet in ieder geval hard aan de slag om de bovenstaande thema's verder door te voeren en onze klanten nog meer te informeren. 2016 wordt een spannend jaar met veel veranderingen. Wat mij betreft weer een leuke uitdaging!