Relaxed in de stress werk en vakantie

Even lekker een weekje weg in de vakantie. De dag voor vertrek nog even naar een voorstelling van je zoon midden tijdens werktijd. Het kan allemaal tegenwoordig, maar is dit nou goed of slecht?

Ik lees aardig wat blogs over dit onderwerp de laatste tijd op LinkedIn. Is het de vervaging van werktijden, het volgen van je passie of weer zo'n hype? Als ik naar mijzelf kijk is mijn vakantie wel wat anders geworden dan 10 jaar geleden. Alleen al door de aanwezigheid van drie kleine koters. Maar ook door de aanwezigheid van internet bij het resort, de draagbaarheid van je tablet en de aard van onze werkzaamheden. Dit maakt werken op afstand een stuk toegankelijker.

Als ondernemer staan je gedachtes eigenlijk nooit stil. Dat alleen is al voer voor in de vakantie om af en toe toch even wat dingen op papier te zetten. Het mooie is echter dat het geen moetje is en je zelf kan bepalen wanneer je dit doet. Zolang het de rest van je werkzaamheden maar niet in de weg zit is het geen enkel probleem. Is dit wel het geval dan ben je of workaholic of heb je last van dwangneuroses. Ik heb dit allebei en mij lukt het ook. Dan zal het wel een kwestie van prioriteiten stellen zijn.

Wat ik als grootste obstakel ervaar is vooral de verwachting van waar een vakantie aan moet voldoen. Werken is een vies woord, want dat hoort niet zo. Dat is maar net een gevolg van je opvoeding en eigen werk, ben je het gewend of niet. Het kan zomaar zijn dat het binnen je gezin of omgeving niet wordt geaccepteerd. Dan moet je er maar een beetje omheen werken.

En zo kan het zijn dat je blogpost of idee geschreven is tijdens het slaapje van je kind. Nog even wat mails lezen en hier en daar wat doorsturen. Dan maar even niet onderuit liggen en Farm Heroes Saga spelen. Geen zwaar werk maar gewoon wat werkzaamheden, nu we er toch tijd voor hebben. Daarna weer rustig terug naar een potje voetballen, een duik in het zwembad of wat lunch halen. Wie kan dan zeggen dat dat niet relaxed is?