Stilstand is vooruitgang

So, let's go!

Geschreven door: op
Gisteren stond ik pas voor de tweede keer dit jaar op de golfbaan. Zonder enige verwachting ging ik de prachtige contouren van de Goyer tegemoet. Het resultaat was verrassend!

De afgelopen jaren heb ik weinig (priori)tijd kunnen geven aan het golfspelletje. Door regelmatig mee te doen met bedrijvencompetities hoopte ik mijn spel enigszins op het lage niveau te houden waar deze zich al bevond. Een hele middag met de stokken over het gras ploeteren en daarna netwerken met de mensen die het spelletje wel begrepen hebben.

Dit jaar kwam mijn optreden in de bedrijvencompetitie tot één vertoning. Niet geheel slecht, maar wel iemand die een half jaar niet gegolfd heeft. De uitnodiging van een zakenrelatie om vervolgens een half jaar later op de Goyer te gaan spelen heb ik met enige twijfels geaccepteerd. Had ik nog wel plezier in dit spelletje?

Zonder enige verwachting reed ik gisteren naar de club. Bij aankomst staat daar een prachtig clubhuis, oud en chique zoals het in Hilversum wel vaker is. Niet inslaan, maar nog even een bakje koffie drinken en dan lekker vroeg op pad. Ongedwongen trokken we naar de eerste hole en sloegen we af. Geen praatjes, maar gewoon lekker golfen. En toen gebeurde het... rust!

De afgelopen jaren kende mijn spel regelmatig frustratie en ongeloof. Nu heb je midden in de polder daar ook meer tijd om over na te denken, maar het mentale aspect van je golfspel is bijna net zo belangrijk als je techniek. Ik had losgelaten dat ik moest presteren en ben gaan genieten. Althans, toen de eerste regendruppels waren verdwenen.

Het afgelopen jaar heb ik schijnbaar aan mijn mental game gewerkt. Plezier in het golfen vinden en rust in je hoofd als je slaat. Had ik als een Noorse houthakker blijven doorgaan met mijn oude spel dan zat ik nu nog blokken te hakken. Het resultaat: goed spel, twee keer par en twee bogeys met mijn handicap (ergens rond de 40) en het gevoel van een voldaan mens. Dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Vandaag weer volle moed aan het werk. Niet als houthakker, maar als golfer.

Stilstand is vooruitgang Aantal keer bekeken: 4.967