Verlanglijstje voor 2015

Het DNA van de crisisperiode zit ondertussen goed in werkend Nederland verankerd. Volgend jaar wil ik het woord niet meer horen tot aan mijn pensioen, als dat dan nog bestaat. Dit is dan maar het moment om mijn verlanglijstje voor 2015 te delen.

De afgelopen jaren heb ik veel veranderingen voorbij zien komen. De crisis heeft veel mensen geraakt en werkeloos gemaakt. Bedrijfstakken zijn ten onder gegaan of drastisch veranderd. Ook is het als excuus gebruikt om veranderingen door te voeren die toch al gewenst waren, maar nu een mooie reden hadden gekregen.

Zelf prijs ik mij gelukkig dat we met ons bedrijf goede jaren hebben gedraaid. Dit was echter zeker niet vanzelfsprekend en ook wij hebben onszelf en onze dienstverlening drastisch moeten veranderen. Offertes hadden een dubbele looptijd, garantie was altijd en overal aanwezig en ook de tevredenheid zat al snel op een kookpunt door een klein foutje. Doe 99% goed en je krijgt die 1% te horen. Het is iets waar we mee hebben leren omgaan.

Deze nieuwe realiteit zal echter niet zomaar verdwijnen bij een gematigd goed jaar, wat we allen hopen dat 2015 zal worden. De mensen die deze omslag hebben gemist zitten thuis op de bank, de mensen die werken zijn veelal onderbezet. Dit kan natuurlijk niet goed blijven gaan en bij het aantrekken van de ambities van bedrijven zal het personeel nog meer druk voelen. De kunst is dan om niet harder of sneller te werken dan je kunt, want er is een omslagpunt waar dit ten koste gaat van je kwaliteit, gezondheid en plezier.

Met de Sint bijna in het land is het daarom een mooi tijdstip om alvast mijn verlanglijstje op papier te zetten voor werkend Nederland. Wat is jullie grootste werkwens voor 2015?

  1. Het woord crisis niet meer horen als excuus-truus.
  2. Administraties die onze facturen niet meer op onnavolgbare wijze kwijtraken in hun super efficiënte digitale werkomgeving.
  3. Samenwerken met marketing divisies waar ook daadwerkelijk resources aanwezig zijn.
  4. Meer tijd voor onze eigen website en marketing.
  5. Nog meer plezier in het samenwerken aan een opdracht! :-)