Inspiratie smaken verschillen

Nieuwe en bestaande klanten roepen nogal eens: ik wil een nieuwe website layout maar het moet wel mooi en cool zijn! Wat we dan vaak doen is vragen of ze 1 of meerdere websites kunnen aangeven welke in meer of mindere mate aansluiten bij hun wensen. 

Wanneer klanten inspiratie zoeken stuur ik ze vaak voor volledige websites naar Templatemonster en Themeforest. Beide websites gelden als autoriteit op het gebied van aanbieden van kant en klare templates. Betreffende templates worden vaak door professionele designers ontworpen in een bepaald theme. Beide websites zijn absoluut een aanrader wanneer iemand inpsiratie zoekt!

Nou gebeurd het ook nogal eens dat bestaande klanten hun bestaande website willen aanpassen/uitbreiden met bijv. een carousel. Ook op dit gebied zijn de mogelijkheden bijna eindeloos m.b.t. funktionaliteit en usability. Wat vaak gebeurd is dat een website-designer iets bedacht heeft en wij, als Frontend Developers, moeten dit dan in HTML/CSS/Javascript voor het web bouwen. Wanneer je inspiratie zoekt t.b.v. losse elementen waar je je website mee wilt aanpassen/uitbreiden adviseer ik je onderstaande inspirerende websites eens te bezoeken:

De volgende tip kan voor bijna iedere website-editor interessant zijn. Het overkomt ons namelijk nogal eens dat je een bepaalde pagina maakt en daar een leuke, passende, afbeelding bij nodig heb. Nou kun je natuurlijk redelijk eenvoudig een afbeelding online kopen ( Istockphoto is de grootste aanbieder) in ieder gewenst thema. Voor de zuinige hollander echter bestaat er ook de mogelijkheid om GRATIS een afbeelding in een bepaald thema te zoeken, dit kan namelijk via Freeimages.com. Alle afbeeldingen bij freeimages.com zijn vrij te gebruiken (ook commercieel) en er zijn meer dat 350.000 afbeeldingen op moment van schrijven beschikbaar.