W3C check

voldoet je website aan de norm?

Geschreven door: op

Het World Wide Web Consortium (W3C) is een organisatie die de webstandaarden voor het World Wide Web ontwerpt, zoals HTML, XHTML, XML, CSS en de Web Content Accessibility Guidelines. M.a.w. het W3c bepaald hoe het internet werkt.

Het wordt geleid doorTim Berners-Lee, de originele bedenker van het HTTP protocol en HTML, waar het Web oorspronkelijk en nog steeds grotendeels op gebaseerd is. De organisatie is in 1994 opgericht in samenwerking met CERN, ondersteund door DARPA en de Europese Commissie.

W3C telt momenteel meer dan 500 leden en circa 60 fulltime medewerkers over de hele wereld; zij leveren een bijdrage aan het ontwikkelen van specificaties en software voor W3C.

De meeste browsers volgen de richtlijnen van het W3C. De interpretaties van de W3C richtlijnen willen echter nogal eens verschillen. Grootste boosdoener hiervan was Internet Explorer, de laatste versies volgen echter steeds meer de W3C richtlijnen.

Als je hieronder je website invult en op 'Check' klikt zal je doorgestuurd worden naar de officiele W3c-pagina waar de broncode van je website gecontroleerd zal worden.

http:// Check
W3C check

Trefwoorden:

Aantal keer bekeken: 6.151