Wat is Google Shopping?

adwords mogelijkheden

Geschreven door: op

Wat is Google Shopping?
Google Shopping is een onderdeel van Google met als doel om potentiële kopers en webwinkels dichter bij elkaar brengen. Voor de bezoekers van Google Shopping wordt het hierdoor mogelijk om op een snelle en eenvoudige manier producten of diensten met elkaar te vergelijken en daarbij de web shop te vinden waar het product te koop is.

Google Shopping is in feite ook een vergelijkingssite, zoals Beslist.nl of Kieskeurig.nl. Door producten en prijzen met elkaar te vergelijken en direct een link te tonen naar de winkels waar het product te koop is verwacht Google haar gebruikers het online shoppen nog makkelijker te maken.

Maar ik gebruik al Adwords?
Een veel voorkomende misvatting is dat wanneer een webwinkel al gebruikt maakt van Adwords, de gedachte is dat betaalde advertenties via Google gedekt zijn. En hier schuilt hem nou net de mogelijke voordelen van adverteren op Google Shopping t.o.v. adverteren via de normale Adwords.

Voordelen adverteren in Google Shopping t.o.v. standaard Google Adwords

  • gekwalificeerde leads - verhoog de kwaliteit van uw leads met relevante productinformatie rechtstreeks in uw advertenties
  • hogere CTR (Click Through Rate) - betere CTR ratio t.o.v. tekst advertenties in de gewone Google indexering
  • lagere klikkosten - uit ervaring kan ik melden dat de CPC (Cost Per Click) bij Google Shopping bijna de helft van een CPC kan zijn t.o.v. gewone Adwords tekstadvertenties

Verschil met standaard Adwords
Het grootste verschil om aan Google Shopping mee tekunnen doen t.o.v. een standaard Adwords campagne is dat er een zgn. 'productfeed' in het Google Merchant Center (https://www.google.com/retail/merchant-center/) ingedient moet worden. D.m.v. deze feed te koppelen aan een nieuw Adwords Google Shopping campagne kan Google je producten gaan gebruiken/tonen onder de zgn. shopping tab, zie http://www.google.nl/shopping.
Meer informatie voor het bouwen van een dergelijke Google Shopping feed zal ik in mijn volgende blogartikel toelichten.

Wat is Google Shopping? Aantal keer bekeken: 4.130